Κεφαλονιά: Το καταπράσινο νησί με τα σμαραγδένια νερά

melissanh

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί τον Επτανήσων. Είναι ένα νησί που μπορείτε να επισκεφτείτε ξανά και ξανά και πάντα να ανακαλύπτετε κάτι καινούριο.

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί τον Επτανήσων. Είναι ένα νησί που μπορείτε να επισκεφτείτε ξανά και ξανά και πάντα να ανακαλύπτετε κάτι καινούριο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σπήλαια του νησιού, όπως τα βαραθρώδη Μελισσάνη, Αγκαλάκι, ζερβάτη, το σπήλαιο Σάκκου κ.ά. Αξίζει κατά την επίσκεψή σας να κάνετε βαρκάδα στα σπήλαια… θα μαγευτείτε από την εμπειρία.

myrtos

Επίσης, το νησί διαθέτει πανέμορφες παραλίες όπως η παραλία Μύρτος στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού που έχει ψηφιστεί 11 φορές ως η καλύτερη ελληνική θάλασσα (σύμφωνα με την ετήσια ψηφοφορία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ).

Επισκεπτόμενοι την Κεφαλονιά και το Αργοστόλι (πρωτεύουσα του νησιού) μην παραλείψετε να δείτε την ιστορική γέφυρα του Αργοστολίου, γνωστή ως Γέφυρα Δεβοσέτου. Είναι η μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα επί θαλάσσης.

koytabos

Η Λιμνοθάλασσα Κουτάβου είναι βορειοανατολικά της πόλης του Αργοστολίου. Αποτελεί υδροβιότοπο και πολλά είδη πουλιών βρίσκουν εκεί καταφύγιο. Είναι σχεδόν σίγουρο πως κατά την βόλτα σας στην καταπράσινη ακτή, θα συναρτήσετε κύκνους, αγριόπαπιες, γλάρους και άλλα μικρά και μεγάλα πουλιά. Στο Αργοστόλι θα βρείτε πολλά αξιοθέατα, μουσεία, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, καθώς και πολλές επιλογές για νυχτοπερπατήματα.

koytabos2

Από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς είναι το Ληξούρι. Εκεί θα βρείτε όμορφα καφέ, ταβέρνες και πολλά μπαράκια για να πιείτε το ποτό σας.

argostoli

Πηγή: sport-fm.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.