ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

Παγκόσμιο πένθος έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου του μεγάλου επαναστάτη και ηγέτη της Ν. Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος πέθανε χθες, σε ηλικία 95 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει έπειτα από 10 ημέρες.

Στο 10ήμερα εθνικό πένθος που έχει κηρυχθεί έχουν προγραμματιστεί:

Ημέρες 1η έως 4η

Οι Θεμπού, φυλή στην οποία ανήκε ο Μαντέλα εικάζεται ότι μετά την είδηση του θανάτου του τέλεσαν την πρώτη παραδοσιακή λιτανεία τους, μιλώντας στον Μαντέλα και στους νεκρούς προγόνους του, εξηγώντας τι συμβαίνει σε κάθε στάδιο, ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση από τη ζωή στον θάνατο και πιο πέρα.

Ημέρα 5η
Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συρρεύσουν στο στάδιο FNB, γνωστό ως Πόλη Ποδοσφαίρου, στην πόλη Σοουέτο για μνημόσυνο. Σ’ αυτό το στάδιο ο Μαντέλα έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του τον Ιούλιο του 2010, στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.
Ημέρες 6η έως 8η

Η σορός του ηγέτη της χώρας θα βρίσκεται στο κυβερνητικό κτήριο της Πρετόρια, όπου είναι η έδρα της κυβέρνησης για λαϊκό προσκύνημα. Την πρώτη ημέρα θα προσκυνήσουν τη σορό οι επίσημοι αξιωματούχοι και τις ημέρες 7-8 ο λαός. Οι ώρες που θα επιτρέπεται το προσκύνημα θα είναι από την αυγή μέχρι τη δύση του ήλιου.

Ημέρα 9η

Εννιά μέρες μετά τον θάνατο του ένα στρατιωτικό αεροσκάφος θα φύγει από την Πρετόρια με προορισμό νότια, στην κεντρική πόλη στην επαρχία του Βόρειου Κέιπ. Οι γηραιοί των Θεμπού και μέλη της οικογένειας του αείμνηστου πρώην προέδρου θα συνοδεύσουν το φέρετρό του. Στρατιωτικό άγημα θα φέρει το φέρετρο στο χωριό Qunu, όπου ο Μαντέλα είχε περάσει τα παιδικά του χρόνια. Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν δεήσεις και όταν το άγημα φθάσει στο σπίτι του Μαντέλα, οι στρατιωτικοί με επίσημη τελετή θα παραδώσουν τα λείψανα στην οικογένειά του. Το βράδυ θα ακολουθήσει ιδιωτική αγρυπνία πριν από τη δημόσια κηδεία την επόμενη ημέρα.

Ημέρα 10η

Η κηδεία θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του Μαντέλα.

Image

 

ΠΗΓΗ : http://www.madata.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s