ΘΑ ΑΦΗΝΕΣ ΕΝΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΣΟΥ ?

Πώς συμπεριφέρεσαι όταν είσαι πολύ κουρασμένος και είσαι μέσα στο μέτρο ή σε κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς;

 

 

 

Έχει τύχει να αφεθείς και να κοιμηθείς στον ώμο ενός αγνώστου, κι αν ναι, ποιες ήταν οι αντιδράσεις του;


Ακόμα και να είσαι κουρασμένος ή ο διπλανός σου να είναι κουρασμένος είναι πολύ δύσκολο στη σύγχρονη καθημερινότητα να αφήσουμε τους εαυτούς μας «ελεύθερους» έτσι ώστε να μπορέσουμε να γείρουμε στον ώμο ενός αγνώστου.
Είναι θέμα προσωπικών ορίων, είναι ζήτημα ελευθερίας ή το πρόβλημα είναι η επαφή με άγνωστους ανθρώπους;

 

 

 

Πολλές φορές, έχει τύχει να μπω στο μετρο, η κούραση να είναι χαραγμένη σε κάθε σημείο του προσώπου και του σώματος μου και μην μπορώ να αφήσω τον εαυτό μου να κοιμηθεί στον ώμο ενός αγνώστους. Τις περισσότερες φορές αναζητώ το κρύο παράθυρο για να «σώσει» τις λίγες στιγμές χαλάρωσης  για τη μεταφορά μου.

 

 

 

Πόσο περίεργο είναι να βρισκόμαστε τόσο κοντά με τους συνανθρώπους μας αλλά στην πραγματικότητα να είμαστε τόσο μακριά; Πόσο παράξενο είναι ότι ενώ μοιραζόμαστε κοινά χαρακτηριστικά συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε διαφορετικοί;

 

 

 

Με αφορμή μία φωτογραφία που έγινε viral, η ομάδα πίσω από το Charidy , δημιούργησε ένα mini πειραματικό πρότζεκτ βασισμένο στην ιδέα του να γύρεις και να ακουμπήσεις στον ώμο ενός αγνώστου .

 

 

 

Η αρχική φωτογραφία που αποτέλεσε αφορμή για το Charidy , απεικονίζει έναν επιβάτη να κοιμάται στον ώμο ενός άγνωστου συνεπιβάτη (  Isaac Thiel )στο μετρό στη ΝΥ .

 

 

Όλη η ιδέα του πρότζεκτ έχει να κάνει με το πόσο κοντά αφήνουμε τους άλλους να πλησιάσουν, ακόμα και όταν δεν τους γνωρίζουμε . Οι αντιδράσεις των ανθρώπων που πήραν μέρος στο πρότζεκτ χωρίς να γνωρίζουν φυσικά την ύπαρξη κάμερας , ήταν εντυπωσιακά θετικές, καθώς, εν τέλει, στο μόνο που έχει σημασία να ποντάρουμε είναι ο «ανθρωπισμός» μας .

 

ΠΗΓΗ : http://www.madata.grImage

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s